Peisaje minunate prin Cheile Bicazului

Excursii de o zi

Vatra Dornei- Brosteni- Viaduct Poiana Teiului- Statiunea Borsec- Ditrau ( catedrala romano-catolica )- Lazarea – Gheorgheni- Lacul Rosu- Cheile Bicazului- Barajul de la Bicaz - Vatra Dornei

Peisaje minunate prin Cheile Bicazului
Peisaje minunate prin Cheile Bicazului-0Peisaje minunate prin Cheile Bicazului-1Peisaje minunate prin Cheile Bicazului-2Peisaje minunate prin Cheile Bicazului-3

   Pornim din Vatra Dornei spre Brosteni, orasul care a ramas ca si in povestile lui Creanga, neschimbat de-a lungul trecerii timpului apoi spre Viaductul „Poiana Teiului” ce traversează Lacul Izvorul Muntelui și este puncte de legătură între Moldova, Bucovina și Transilvania.
   Trecând viaductul se poate observa, în mijlocul apei, Stânca Piatra Teiului care a fost menționată și în opera literară „Baltagul” scrisă de Mihail Sadoveanu.
  Stânca s-a format în urma procesului de eroziune din aceasta zonă și poate fi observată în toată splendoarea ei de pe viaductul ce traversează lacul. Datorita formei sale și a locului în care se regăsește este cea mai cunoscută stâncă din Neamț.
Traseul continua prin Borsec, ce se situează în depresiunea cu același nume, în N–E județului Harghita, la o altitudine cuprinsă între 850-930 m, la interferența munților Giurgeului, Bistriței și Călimani si cu Catedrala Romano Catolica din Ditrau, cunoscuta si sub numele de Biserica Preasfanta Inima a lui Iisus, este un lacas de cult romano-catolic ridicat in Localitatea Ditrau, din frumoasa regiune a judetului Harghita. Lacasul impresioneaza in primul rand prin arhitectura sa deosebita, inspirata din stilul arhitectural neogotic.
  Punctul final al circuitului este Lacul Rosu, primul lac de baraj natural format in Romania. Este cel mai mare lac natural montan din Romania. S-a format prin surparea unui flanc al Muntelui Ghilcos.
  Numele sau provine de la Paraul Rosu care traverseaza straturi de culoare rosie cu oxizi si hidroxizi de fier.
  Cat si rezervaţie geologică, botanică şi peisagistică, Parcul Natural Cheile Bicazului - Hăşmaş care este un paradis al alpiniştilor, cuprinzând cele mai spectaculoase chei din România, Cheile Bicazului. Creasta calcaroasă a Masivului Hăşmaş a permis dezvoltarea spectaculoasă a fenomenelor carstice de suprafaţă (Cheile Bicazului, Cheile Bicăjelului și Cheile Şugăului).

Durata excursiei:

  • 12 ore;

Informatii de interes general:

  • Taxele de intrare la obiective nu sunt incluse in pretul excursie

Anularea rezervarii:

  • ;

Alte mentiuni:

  • In cazul in care beneficiati de servicii de masa incluse in pretul pachetului de servicii de cazare va rugam anuntati la receptia hotelului faptul ca doriti servirea mesei la pachet in ziua excursiei

S.C. Lutasin S.R.L.

Str. Republicii nr 5

725700 Vatra Dornei Suceava

© Copyright 2024 - sincarom.ro - Toate drepturile rezervate